Ariadna

Edicions del roure de can roca presenta amb Ariadna de Núria Albó el num.1 de la col·lecció Barba negra, per a lectors a partir de deu anys.
L’Ariadna és una nena de Vic que sempre pregunta coses perquè té ganes de saber-ne. Un dia el seu oncle se l’enduu a Barcelona i visiten el laberint d’Horta.
Allà li explica la història del seu nom; la del fil que Ariadna, filla del rei de Creta, va donar a Teseu, el fill del rei d’Atenes, perquè no es perdés pel laberint. I el que li passarà després és ben màgic!
Núria Albó escriu amb un estil literari i alhora planer. Per això és capaç d’explicar-nos coses sobre els mites grecs de manera entenedora i rica sense que ens n’adonem. I alhora és capaç de posar al dia la gran tradició de la qual provenim. L’autora ens posa en contacte amb un món molt antic a través d’un pretext tan senzill com el nom d’una nena actual: Ariadna, i a través d’un sentiment tan profund com l’amistat. I ho fa amb un coneixement de les coses i els batecs dels infants tan ben explicat perquè quan Núria Albó escriu sobre l’Ariadna és perquè pensa en una nena que coneix molt bé.

Comprar