Sota el signe de Durga

Sota el signe de Durga és la segona novel.la -si les situem en ordre cronològic- escrita per Delgado i situada a les valls xerpes. La primera va ser l’esmentat Si puges..., i la tercera, Nima el xerpa.
En totes les novel.les hi ha una presència molt important del món budista i de l’espiritualitat oriental i són un bon referent per entrar en l’imaginari religiós i màgic del Nepal i les valls xerpes i per conèixer alguns dels mites i creences d’aquelles religions.
El fet que es focalitzi en les relacions que es van establint entre els personatges fan que puguem parlar d’una novel.la més psicològica. D’altra banda, també apareixen personatges històrics, com Antoni de Montserrat, un jesuïta que està documentat que va fer una expedició a l’Himàlaia. Delgado, historiador de formació, ha incorporat a la novel.la aquest personatge històric i ha relacionat el seu viatge amb una troballa antropològica d’un suposat homínid de l’himàlaia descrit també en fonts diverses.

Comprar

“La noia va veure abans la daurada lluentor del Bupa­tindra, tot d’or. Bupatindra, representat amb dimensions humanes i assegut damunt d’una columna, mira­va els gravats de les portes daurades del museu de tankes des de feia centenars d’anys. L’ Heura hi badà els ulls cansats: una magnífica representació de l’ocell de Vixnú, Garuda, i tigres i elefants coronats per déus. Va pensar en les portes del baptisteri de Florència i, en el seu mareig, les portes florentines li van semblar poc... Dos minuts després arribava al temple. Anava fent tombs marejada: aquell batut del matí no se li havia posat gens bé...”