Kazan,el gos llop

Kazan, el gos llop, de James Oliver Curwood ( 1878-1922 ), traduïda per primera vegada al català de la mà de Josep-Francesc Delgado, és una de les millors novel·les que s’han escrit sobre el comportament i la manera de sentir dels gossos i els llops.
Ens parla de l’amor entre un gos i una lloba, i de la seva fidelitat en les circumstàncies més dures. Descriu, amb la familiaritat de qui hi ha conviscut de prop, el tarannà dels animals salvatges del Gran Nord americà. Llegint Curwood el lector pot arribar a situar-se en la ment d’un llop o d’un gos, mirar a través dels seus ulls i sentir a través del seu cor com ho fa de debò un animal de la fauna salvatge.

Comprar

“El que percebia en l'aire del cau ja no li semblava misteriós. Es va atansar a Lloba Grisa i ella ja no va grunyir, sinó que va gemegar afectuosament quan la va tocar. Després el seu musell va tocar alguna cosa més; era suau, calent i feia un soroll semblant al de la respiració. Va gemegar baixet i en la foscor va sentir la carícia ràpida suau de Lloba Grisa que el llepava.
Kazan va tornar al solell i s'hi va ajeure just davant de l'entrada del cau. Va obrir les barres. Una estranya sensació de felicitat el va recórrer de cap a cap.”