Nima, el xerpa de Namtxe

Un llibre que ens endinsa en la cultura tibetana a través dels ulls d’un noi xerpa de dotze anys i també ens parla sobre temes com la humanitat dels animals.
Aquesta és la història d’un petit xerpa que s’enfronta a les pors dels seus pares, a la tragèdia que plana sobre el seu passat, que ell mateix ignora. I també és una cosa molt singular i poc vista: l’aventura alpina del rescat d’un esperit que no ha sortit de la tenebra; una novel·la que ens parla de la sensació de la victòria sobre la pròpia por i la dels altres.

Comprar

“Nima va mirar a través de la finestra. El lama havia disposat un petit altar amb unes ofrenes d’aigua, de greix de iac i d’arròs. El ble d’una llàntia amb greix de iac il·luminava l’única estança de la sala, més aviat fosca i de color carbó, perquè entre els xerpes i moltes ètnies del Nepal no és costum de tenir xemeneies, i les parets de fusta o de canya s’omplen de sutge. Ales parets, el lama hi havia penjat les divinitats dels Dhyani budes: cinc papirus amb els budes de la meditació dibuixats. També hi havia el klu, el déu de la cabana. Cada casa xerpa té el seu klu”